OhReallyJS


Host Het Zelf™

Hallo webmaster,

Voel je vrij de scripts, die je op mijn website vindt, te gebruiken; ze vallen onder een open source licentie, die je toestaat er vrijwel alles mee te doen.

Maar, als toevoeging op de licentievoorwaarden, heb ik 1 extra verzoek:
Download de scripts, en host ze bij je eigen website, alsjeblieft; link niet direct naar de scripts op js.ohreally.nl.

Bedrijven als Google proberen je wijs te maken dat het handig is als zij je JavaScripts voor je hosten (en je fonts, je statistieken, je mail, en al die andere zaken die je net zo makkelijk zelf zou kunnen hosten). Dit doen ze alleen omdat dit hen in staat stelt jouw bezoekers over het internet te volgen.

Ik vind privacy belangrijk.
Het meest waardevolle dat een mens kan hebben, is vrijheid, en privacy is de basis van vrijheid: eenvoudigweg weten dat je (binnen redelijke grenzen) kunt doen wat je wilt, zonder dat je in de gaten gehouden wordt door regeringen of bedrijven.
En ik vind niet alleen mijn eigen vrijheid belangrijk. Jouw vrijheid en die van de bezoekers van jouw website zijn voor mij net zo belangrijk als die van mijzelf.
En daarom vraag ik je deze scripts zelf te hosten: zodat je bezoekers 100% zeker kunnen zijn dat er geen externe partij zit tussen hen en de website die ze bezoeken.

Om je een beetje extra te motiveren, voegen de scripts allemaal een vervelende <div/> toe aan je pagina's, als je direct naar ze linkt. Deze <div/> wordt niet getoond wanneer je de scripts downloadt via de bijbehorende info pagina's en bij je eigen website host.

Laten we onze vrijheid niet verkopen.

Groeten,
    Rob (ohreally.nl)